Om oss

Korv ska vara det finaste.

abgotlandskorvfabrik
växtchark

Jag som startat AB Gotlands Korvfabrik heter Petter Bendelin, född i Lau på Gotland.

Kärleken till korv föddes tidigt när jag som barn gjorde sylta, korvar och blodpudding med min farmor i Bäl. Jag är utbildad charkuterist hos Eldrimner, centrum för nationellt mathantverk i Östersund.

Med AB Gotlands Korvfabrik vill jag skapa unika produkter med lokal anktytning för både privatpersoner och restauranger.

År 2021 blev jag utsedd till Årets Korvprofil i Sverige av Korvakademien, vi vann brons i SM i mathantverk för vår Tjoritso samt mottog Kulinariska priset. 2022 vann vi guld för vår pancetta, brons för vår fänkålssalami och kokkorven the cure i Nordiska mästerskapen i mathantverk.

2022 tilldelades vi ett investeringsstöd för förädling av Jordbruksverket med finansiering av EU, Europeiska fonden för landsbygdsutveckling. Stödet bidrar till att vi kan göra investera i maskiner och lokaler som minskar vår energiförbrukning samt gör att vi kan nå samarbeten med nya försäljningskanaler och kunder.