
Korv ska vara det finaste.
Jag som startat AB Gotlands Korvfabrik heter Petter Bendelin, född i Lau på Gotland.
Kärleken till korv föddes tidigt när jag som barn gjorde sylta, korvar och blodpudding med min farmor i Bäl. Jag är utbildad charkuterist hos Eldrimner, centrum för nationellt mathantverk i Östersund.
Med AB Gotlands Korvfabrik vill jag skapa unika produkter med lokal anktytning för både privatpersoner och restauranger.
År 2021 blev jag utsedd till Årets Korvprofil i Sverige av Korvakademien, vi vann brons i SM i mathantverk för vår Tjoritso samt mottog Kulinariska priset. 2022 vann vi guld för vår pancetta, brons för vår fänkålssalami och kokkorven the cure i Nordiska mästerskapen i mathantverk. Vi är sedan 2022 certifierade för ekologisk och kravproduktion.

2022 tilldelades vi ett investeringsstöd för förädling av Jordbruksverket med finansiering av EU, Europeiska fonden för landsbygdsutveckling. Stödet bidrar till att vi kan göra investera i maskiner och lokaler som minskar vår energiförbrukning samt gör att vi kan nå samarbeten med nya försäljningskanaler och kunder.