Om oss

Korv ska vara det finaste.

petter bendelin korvkonsulten
korvkonsulten
abgotlandskorvfabrik
växtchark

Korvkonsulten

Jag som startat AB Gotlands Korvfabrik heter Petter Bendelin, född i Lau och har under senaste åren drivit ett matkonsultföretag i Stockholm som heter Korvkonsulten. Där har jag jobbat med att ta fram unika korvar direkt mot restauranger som Fotografiska, Rosendalsträdgård, Farm, Garba m.fl.

Kärleken till korv föddes tidigt när jag som barn gjorde sylta, korvar och blodpudding med min farmor i Bäl. Jag är utbildad charkuterist hos Eldrimner, centrum för nationellt mathantverk i Östersund.

Med AB Gotlands Korvfabrik vill jag skapa unika produkter med lokal anktytning för både privatpersoner och restauranger.

År 2021 blev jag utsedd till Årets Korvprofil i Sverige av Korvakademien, vi vann brons i SM i mathantverk för vår Tjoritso samt mottog Kulinariska priset.